SOALAN CEPU EMAS 2

1. Atas sebab apa kamu ke sana. (sebabnya dalam senarai semak terdapat perkara yang tidak ikut syarat tapi dalam ruang ulasan yang diberi tiada halangan pulak - pelik???).
2. Ada berapa kes kamu nak kesana. Satu je. Kalau satu lebih baik tak payah pergi. Moral of the story semak betul-betul dulu tujuan ke sana untuk apa kes dan kumpulkan dulu kes-kes terdahulu yang sama dan berkaitan. hahahaha......................

Pembangunan Tepi Jalan-Jalan Persekutuan

1. Nak bina struktur atau bangunan dalam rezab jalan - tak boleh tapi kalau space banyak lagi boleh apply melalui jkptg. Get approval frm jkptg . Rujuk kanun tanah negara. And then get a comment frm kkr through agensi pelaksana for access keluar masuk.
2. Nak bina struktur atau bangunan (sementara) untuk perniagaan di tepi jalan (luar rezab jalan) - a)Semak dengan pejabat tanah status tanah atau kedudukan tanah samada tanah milik persendirian atau tanah kerajaan. b)Kalau tanah kerajaan mohon dengan jkptg daerah tanah TOL kelayakan menduduki sementara. c)JKPTG lulus, mohon dengan Pengarah Negeri untuk kelulusan akses keluar masuk (40m rezab jalan, 12/15m service road, 6m anjakan bangunan)d)Kalau tanah sendiri boleh terus ke perkara (c).
3. Boleh rujuk untuk detail a)ATJ 3/2011 Garis Panduan Permohonan Pembangunan Tepi Jalan.b)Akta Pengangkutan Jalan 1987, Akta 333 Seksyen 85.
4. Kalau untuk develope tanah sendiri boleh rujuk perkara 2(c) di atas.

Soalan Cepu Emas

Dari sudut apa kamu membuat ulasan berkaitan perkara ini....politik, kewangan, teknikal (perlu merujuk garis panduan), semasa dan sebagainya..... Apa maklumat yang kamu jangka nak bagi kat saya berkaitan sesuatu kerja tersebut, supaya saya faham... lokasi,skop kerja,lukisan, garis panduan dsb

Gua Sambung Belajar Lagi

Gua nak bagi tau sikit....sekarang ni gua dah upgrade sikit gua punya education.La ni gua tengah bikin master of highway and transportation engineering kat upm hahaha..... Tapi gua buat man-man je. Every semester gua ambil lebih kurang 6 ke 9 credit hour. Paling awal gua boleh completepun maybe 2 tahun setengah kot....Itupun kalau tak kantoilah hehehe.....Gua ambik ini coursepun sebab mau kasi tambah gua punya ilmu yang tak seberapa ni...Tapi kadang2 pening gak gua punya kepala layan master ni. Insyaallah, moga gua dapat habiskan gua punya study ni dengan jaya nya...amin...

mySPATA

mySPATA, Sistem pengurusan aset tak alih yang dibangunkan oleh mampu dan jkr.Terdapat 2 kategori data yang dimasukkan iaitu daftar premis aset (dpa) dan daftar aset khusus(dak).
DPA ialah maklumat berkaitan jalan spt nama jalan,laluan,panjang jalan,seksyen.DAK ialah makalumat berkaitan perabot jalan,longkang,culvert dsbnya.

Terdapat 3 peringkat daftar myspata. 1. DPA peringkat ibupejabat berdadarkan daftar jalan berdasarkan warta jalan.2.DPA peringkat negeri daftar seksyen jalan ikut daerah,kpps buat sah by zon.DAK daerah masukkan maklumat aset. sah by JD.

ROAD SAFETY AUDIT AND TRAFFIC MANAGEMENT

Hari ni nak menambahkan aku punya nota pasal RSA bagi Traffic Management atau dalam bahasa melayu nya Pengurusan Lalulintas.(mengikut kefahaman aku secara amnya)
Traffic Management is very important in highway construction and maintenance. The main objective of TM is to inform and guide including safety to the users. The situations when we apply a TM are:- a)there is a development at both side of the road (work permit and TMP must be approved by district office) b)maintenance works inprogress c)may be have some obstruction at the road d)Temporary Traffic Diversion e)overhead bridge under construction and etc. And for the info all the traffic diversion route must be gazzeted before open to traffic.

There are 4 stages in Road Safety Audit :

Stage 1 - Planning and feasibilty
Stage 2 - Preliminary design stage
Stage 3 - Detailed design stage
Stage 4 - Construction stage - Part 1, Part 2, Part 3 (Traffic Management)
stage 5 - Operational


Stage 4 - Part 1 - Construction stage
- part 2 - Construction done / traffic mangagement implementation
- Part 3 - Pre Opening (completed project will be audited before open to
user). Part 3 to be carried out before Certificate of
Completion and Compliance (CCC) dikeluarkan.

Aku rasa macam merapu je.....sapa yang boleh betulkan tolong betulkan ye.......

TRANSFER TO KL

Alhamdulillah.....at last aku dapat pindah ke KL. New scope of works.......but still relate to road. More to maintenance....layan je, janji balik KL hahaha. Pada masa yang sama,aku sambung master kat UPM. Sekarang tengah sedikit pening dengan keje baru dan study. Mudah-mudahan diberkati Allah s.w.t.